Coaching

Coaching effectief communiceren

Coaching effectief communiceren voor leidinggevenden

Vraag jij je af waarom het niet lukt over te brengen wat je wilt in gesprekken met je medewerkers? Neem je steeds meer werk over omdat het anders niet goed gebeurt? Of vraag je je af hoe je op een professionele manier feedback kan geven? Kost het leidinggeven je steeds meer energie en krijg je daardoor steeds minder plezier in je werk? 

Voor wie?
Coaching effectief leidinggeven is voor managers, teamleiders en andere professionals in het midden of hoger kader. Je wilt werken aan je eigen ontwikkeling en de verantwoordelijkheid nemen voor de situaties waar je tegenaan loopt door het vergroten van zelfreflectie, zelfsturing en zelfmanagement. Je krijgt inzicht in het effect van actie- en reactie patronen, jouw communicatie en houding en gedrag. 

Doelen

Waar kan ik jou mee helpen?

Testimonials

Wat klanten over mij zeggen

Persoonlijke ontwikkeling

Individuele coaching persoonlijk inzicht en assertiviteit

Vraag jij je af waarom je steeds ‘ja’ zegt, terwijl je ook wel eens ‘nee’ wil zeggen? Wil je meer zicht op jouw kwaliteiten en valkuilen en hoe je die kunt gebruiken bij je ontwikkeling? Wil je meer balans tussen denken en voelen? Ervaar je stress, onrust, belemmerende gedachten en/of emoties? Ben je op zoek naar meer balans tussen werken en privé? Wil je meer regie en keuzes maken die bij je passen? 

Voor wie?
Coaching Persoonlijk Inzicht en Assertiviteit is voor elk individu die geregeld tegen hetzelfde aanloopt en daar nu echt werk van wil maken. Je wil inzicht in jezelf, en de kracht van duidelijke communicatie ervaren zodat je assertiever en effectiever kan optreden, zowel in je werk als privé.

Doelen

Waar kan ik jou mee helpen?

Beer als co-coach

De hond als spiegel

Als onderdeel van een coachtraject zet ik geregeld mijn hond Beer in om mee te werken als co-coach. Hij geeft je veel inzicht in jezelf. Een hond is een dier dat heel goed aanvoelt hoe jij in je vel zit en heel eerlijk reageert op wat hij bij jou ziet. Hij houdt je een spiegel voor. Hiermee word je je bewust van je emoties, je gedachten- en gedragspatronen en je blokkades en kan je ermee aan de slag. Tevens is coachen met mijn hond een speelse manier om te ontdekken wat je kracht is, je kwaliteiten en je valkuilen. Het mooie is dat je elk moment dat je je anders gedraagt, de hond daar dan weer als vanzelf op reageert in het hier-en-nu. Last but nog least: Beer is ook een lieve en grappige hond; hij leert ons dat je niet overal te zwaar aan moet tillen.

“Ongelooflijk hoe snel mijn patronen helder werden door te werken met Beer” 

Beer heeft bij Take The Leash de opleiding ‘Spiegelen met honden gevolgd en bij Hondenspiegel de training Spiegeltrainer.

Foto: Renate Vos (www.renatevosfotografie.nl)

Werkwijze

Hoe gaan we vervolgens te werk?

Ieder coachingstraject start met het formuleren van de hulpvraag en het opstellen van (leer)doelen. Op basis hiervan maak ik een inschatting van het aantal benodigde sessies en de frequentie van ons contact. 

Kennismaken

Neem gerust contact op. Je kunt me vrijblijvend jouw vraag voorleggen.Dan overleggen we samen wat je nodig hebt om je persoonlijke en professionele doelen te behalen.

Aantal sessies bepalen

De ervaring leert dat een sessie 75 minuten tot anderhalf uur duurt, en dat er minimaal drie en maximaal tien sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Samen aan de slag

De gesprekken vinden plaats in een ruimte van het Coachhuis in het centrum van het land op max. een uur rijden vanaf Bunnik (mijn woonplaats) of in het gebouw waar je werkt.

Ik heb tevens een werkplek in Sloten, Friesland.

Wanneer Beer een actieve rol krijgt in een sessie, spreken we af in Cothen, bij hondenschool de trouwe Viervoeter, waar het ook mogelijk is om buiten te werken.  In Friesland kan dit in Oosterzee, bij hondenschool zuidwest-Friesland

Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt bij mij en erop vertrouwt dat ik je verder kan helpen. Neem gerust contact met me op om even kennis te maken en je vraag voor te leggen.