Over mij

Video afspelen

Video introductie

Aangenaam, ik
ben Marjolein

Na 10 jaar in diverse HR-functies te hebben gewerkt, ben ik halverwege 2006 gestart als ZZP’er en heb ik mij ingeschreven bij de KvK onder de naam Efinco; wat staat voor: ‘Effectief in communicatie’. Sindsdien werk als trainingsacteur, trainer en coach voor diverse organisaties; profit en non-profit.  De rode draad in mijn werkende leven is mijn nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen. Waarom doet iemand wat hij/zij doet?

Niet vanzelf

De stap om voor mijzelf te beginnen, is niet vanzelf gegaan. Voor die tijd heb ik vooral heel hard gewerkt. Ik wilde het iedereen naar de zin maken, maar vergat mezelf.  Dat heb ik lang volgehouden op wilskracht. Echter, vooral door het negeren van signalen van mijn lichaam was een burn-out onvermijdelijk. Het was zaak om eerst bij mezelf stil te staan.

Door middel van coaching en verschillende opleidingen ben ik gaan investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter waar het mij om draait: verbinding met mezelf en van daaruit met de ander.  Ik wilde tevens mijn kennis graag overdragen. Na de nodige bijscholingen, ben ik mensen gaan trainen en coachen op het gebied van communicatie.  Geweldig om mensen te helpen meer in hun kracht te komen en van daaruit het contact met hun omgeving aan te gaan.  

Toen mijn hond Beer kwam, volgde er een nieuwe stap. Werken met honden gaat verder dan het aanleren van vaardigheden.  Beer gaf mij een spiegel waardoor ik op een dieper niveau werd geraakt.  Gefaciliteerd door een kundige coach kon ik direct de vertaalslag maken naar mijn eigen leven.  Nu houdt Beer mij elke dag bij de les. 

Deze directe en diepgaande vorm van ervaringsleren heeft mij gepakt en is daarom minimaal 1x onderdeel van een coachtraject mij.  Klanten typeren mijn stijl als ’down to earth’, onderzoekend en zorgvuldig, soms confronterend, maar altijd respectvol en vaak met humor.

Mijn Visie en Missie

Ik zie veel mensen om mij heen die worstelen met zichzelf te durven zijn. Mensen die aan alle verwachtingen in de omgeving proberen te voldoen. En het contact met hun eigen gevoelens en behoeften hebben verloren of deze niet serieus nemen. Zo leeft ieder vanuit een bedachte rol en daarmee verdwijnt het werkelijke, oprechte contact.  Dat is wat er volgens mij mist in ons leven, thuis en op het werk. We luisteren te weinig vanuit ons hart. Naar onszelf en naar anderen. En daarbij geldt voor bijna alle privé en zakelijke vragen dat de kern van een verandering dikwijls te maken heeft met onszelf meer gunnen. Meer liefde, meer rust, minder oordeel, fouten durven maken om te mogen leren.  

Mijn persoonlijke missie en visie is dan ook mensen bewuster maken van hun eigen kwaliteiten, talenten en authenticiteit, dit ter verbetering van de wereld in en om ons heen.

Werkwijze

Als coach breng ik mensen in beweging. Ik maak je bewust van jouw patronen in gedrag, denken en voelen. Welke zijn effectief en welke niet? En ik ondersteun je in het ontwikkelen van nieuwe wegen die je helpen jouw doelen te realiseren. Mijn passie is om mensen te laten groeien en een positief resultaat te bereiken, individueel of met anderen. Door je vragen te stellen die een ander niet stelt, help ik jou zaken helder te krijgen. Op een vriendelijke manier in een vertrouwde omgeving. 

Verschillende werkvormen
Ik maak gebruik van verschillende werkvormen. Je krijgt opdrachten mee, reflecteert, we oefenen, je krijgt feedback, tips en aanwijzingen. En het allerbelangrijkste is uitproberen van nieuw gedrag in de praktijk. Daar vindt het echte leren plaats. Het coachtraject is ervarings- en resultaatgericht.

Trainingsacteren

Naast coaching ook trainingsacteur

Wil je als trainer deelnemers met een theoretisch model laten oefenen? Wil je deelnemers met lastige gesprekken binnen werksituaties leren omgaan? Wil je als trainer laten zien hoe iemand overkomt op een ander? Dan is de inzet van een trainingsacteur een heel mooi middel om dit effectief te oefenen. Juist door vaardigheden ook daadwerkelijk te oefenen, kunnen deelnemers het geleerde beter onthouden en toepassen.